De praktische sfeer en regelbare warmte van gashaarden

Kenmerkend voor gashaarden is het gebruiksgemak. Brandstof is in de vorm van aardgas, butaan of propaan altijd voor handen. En de warmteafgifte is eenvoudig handmatig of met een thermostaat aan te passen. Door moderne technologische ontwikkelingen doet het vuur in goede gashaarden qua sfeer en uitstraling bovendien nauwelijks meer onder voor dat in een houthaard. Heat World zet de verschillende mogelijkheden in gashaarden voor u op een rij. Welke gashaard voor u geschikt is, hangt onder meer af van budget, ruimte en functie van de haard.

Accumulerende gashaarden:

Accumulerende gashaarden slaan de warmte die vrijkomt op in de haard. Als het vuur gedoofd is, geeft de haard nog urenlang een behaaglijke warmte af. Dit type haard heeft een hoog warmterendement en is dan ook zeer geschikt als verwarmingsbron.

Antieke gashaarden:

Een gashaard met een nostalgisch design. Dat komt terug in de vele details en vaak weelderige ornamenten.

Convectie gashaarden:

Gashaarden die met het vuur efficiënt benutten om koude lucht op te warmen. Deze lucht wordt vervolgens weer afgegeven aan de omliggende ruimte. Zo zet u sfeer om in warmte.

Doorkijk gashaarden:

Gashaarden waarbij de vlammen zowel aan de voor- als achterzijde van de haard zichtbaar zijn. Echte blikvangers dus, die mooi tot hun recht komen in grote ruimtes. Worden ook wel tunnelhaarden genoemd.

Gesloten gashaarden:

Deze gashaarden halen hun verbrandingslucht rechtstreeks uit de buitenlucht door midden van een speciaal gevelkanaal. Er wordt dus geen zuurstof uit uw woonkamer of andere leefruimte onttrokken.

Gevel gashaarden:

Gashaard die de rookgassen via een speciaal gevelkanaal afvoert langs de buitenkant van uw woning. Zonder schoorsteen dus.

Inzet gashaarden:

Deze gashaarden worden geplaatst in een bestaande of nieuwe schouw.

Speksteen gashaarden:

Deze gashaarden zijn grotendeels of gedeeltelijk gemaakt van speksteen. Een steensoort met een ongekende warmteopnamecapaciteit en een snelle warmtegeleider. Daardoor zijn speksteenkachels zeer geschikt als verwarmingsbron.

Tegel gashaarden:

Traditioneel type gashaard, die grotendeels of gedeeltelijk uit gebakken kleisteen en ceramische tegels is opgebouwd. Deze gashaarden worden gestookt met aardgas.