Over ons

Aan heat-world.nl ging altech-nedar.nl vooraf. Deze site van Altech-Nedar B.V. werd online gezet eind 1997. Ze werd opgemaakt door Marco Van Gaal, zoon van Gerrit Van Gaal, oprichter van Nedar en medeoprichter van Altech-Nedar B.V (zie Altech-Nedar BV).

Zoals een trendsetter op het internet het uitdrukte : "de site mist wat aantrekkingskracht op de beginpagina, maar naarmate je verder zoekt sta je meer en meer verbaasd over de veelheid en degelijkheid van de informatie die er aangeboden wordt". De site bevatte inderdaad al om en bij de 100 paginas, maar de navigatiestruktuur was onvoldoende in staat om die informatie op een overzichtelijke manier aan te bieden. Dat is zeker geen kritiek op Marco. Wat hij in 1997 realiseerde was voor die tijd al uitzonderlijk goed en hij moest het ook op zijn eentje klaren. Marco maakt ondertussen carriere bij ... wat dacht u ... een IT-bedrijf.

Altech-nedar.nl was ook een erg populaire site. In die 2 jaar werden bijna tienduizend unieke bezoekers genoteerd en het belang van de aanvragen tot verdere informatie vanuit de site steeg maandelijks. Dat de internetpopulatie in Nederland steeg van 1 miljoen in September 1997 tot 4,5 miljoen in maart 2000, was daar uiteraard niet vreemd aan.

In zoverre zelfs dat het eind 1999 ook voor de voornaamste sceptici bij Altech-Nedar duidelijk werd dat het internet zeer veel te bieden heeft, in vergelijk tot andere communicatiemiddelen zoals adverteren. En dit niet alleen op het niveau kosten, maar vooral omwille van de kwaliteit van de communicatie. Uit de aard van de vragen die konsumenten bij altech-nedar.nl neerlegden kon worden afgeleid dat die de site wel degelijk goed bestudeerd hadden. En hongerig waren naar meer.

Begin 2000 werd bij Altech-Nedar dan ook de knoop doorgehakt. Met heat-world.nl wil Altech-Nedar BV de topsite inzake sfeerverwarming in Nederland op het net zetten. Met niet 100 maar honderden paginas degelijke informatie. En met honderden fotos en een verbinding naar meer dan 100 dealers. En met al wat een site deze dagen modern, interactief en handig maakt.

Officiëel werd heat-world.nl geopend op 4 September 2000, wanneer ook de jaarlijke ontmoeting met de dealers in Medemblik plaatsvond. Maar dat er nog veel verder te bouwen valt zal iedereen wel duidelijk zijn. Zo hoort het ook op het internet - niets is ooit af en alles is voor verbetering vatbaar.

In de loop van 2000 en 2001 werd de inhoud dus verder uitgebreid. In 2002 ontving de site reeds meer dan 120.000 unieke bezoekers. In 2003 steeg het aantal bezoekers tot 156.000.