De mogelijkheden op het gebied van houtkachels

Houtkachels zijn er in alle soorten en maten. Uw smaak, de functie van de kachel en de omgeving waarin de kachel komt te staan spelen allemaal mee bij het maken van een keuze. Heat World zet hieronder de verschillende typen houtkachels op een rij. Het blijft echter belangrijk om u te laten adviseren door een specialist. Zo weet u zeker dat u een keuze maakt die goed is voor uw portemonnee en het milieu.

Accumulerende houtkachels:

Accumulerende houtkachels zijn echte warmtebronnen. Na een paar uur branden bevatten ze genoeg warmte om een ruimte de rest van de dag te verwarmen. Ze behoren door dit hoge verwarmingsrendement dan ook tot de meest efficiënte en milieuvriendelijke kachels die er zijn.

Antieke houtkachels:

Antieke houtkachels zijn kachels met veel nostalgische elementen. Naast de echt antieke modellen zijn er tal van imitatie-uitvoeringen verkrijgbaar met de typische weelderige ornamenten. 

Convectiehoutkachels:

Convectiehoutkachels zijn speciaal ontworpen om koude lucht uit de huiskamer of buiten de woning op te warmen. De koude lucht wordt door een  dubbele wand langs de verbrandingskamer geleid en komt als warme lucht weer naar buiten.

Doorkijkhoutkachels:

Deze kachels worden ook wel tunnelkachels genoemd. Het vuur is namelijk zowel aan de voor- als achterzijde te zien. Stijlvol in een modern interieur.

Gesloten houtkachels:

Deze houtkachels halen hun verbrandingslucht direct van buiten de woning.

Gevelkachels:

Gevelkachels voeren hun rook langs de gevel van een woning af.

Haardkachels:

Kachels met de uitstraling van een haard. Met een groot vuurzicht dus.

Inzethoutkachels:

Dit type kachel is bedoeld om in een schouw te zetten. Het effect is vergelijkbaar met een inzethaard..

Keukenhoutkachels:

Een kachel die speciaal ontworpen is voor gebruik in de keuken. Ze zijn vaak voorzien van een oven of fornuis. Een echte nostalgische sfeerbrenger dus, die ook nog eens praktisch gebruikt kan worden. 

Ovenkachels:

Deze kachel verwarmt niet alleen, maar biedt ook de gezelligheid en het gemak van een bakoven.

Panoramakachels:

Een houtkachel met een uitzonderlijk breed, panoramisch vuurzicht. Stijlvol en exclusief.

Speksteen houtkachels:

Deze kachel is grotendeels of gedeeltelijk uit speksteen opgebouwd.

Tegelhoutkachels:

Een tegelhoutkachel is grotendeels of gedeeltelijk gemaakt van gebakken kleisteen en ceramische tegels. Dit type kachel wordt soms ook met aardgas of stookolie gestookt.