Wat is er mogelijk op het gebied van houthaarden?

Houthaarden zijn nog altijd razend populair. Het knapperige geluid van een echt vuur. De geur van vers hout. Het flakkerend stil leven van vlammen. Ze maken houthaarden tot echte sfeerverwarmers. Bij de aanschaf van een haard komt u echter voor belangrijke keuzes te staan. Niet alleen qua uitstraling maar ook qua model en type. Heat World zet de verschillende soorten houthaarden en hun kenmerken op een rij.

Accumulerende houthaarden:

Deze houthaarden hebben een hoog warmterendement. Na een paar uur stoken bevat de haard namelijk voldoende warmte om een dag of langer warmte af te staan aan een ruimte.

Antieke houthaarden:

Houthaarden die de sfeer van vroeger naar nu brengen. Achter de nostalgische uitstraling kan echter moderne techniek schuilgaan, waardoor het rendement van een antieke houthaard verrassend eigentijds is. 

Doorkijkhouthaarden:

Een houthaard die aan twee kanten een opening heeft, al dan niet voorzien van glas. Hiermee geeft u een haardvuur letterlijk een centrale plek in een ruimte. Ook wel tunnelhaarden genoemd.

Gesloten houthaarden:

Een gesloten houthaard heeft een luchttoevoersysteem naar buiten. De verbrandingslucht wordt dus niet onttrokken aan uw woonkamer of andere ruimte waar de haard staat. 

Gevel-houthaarden:

Een gevelhouthaard voert zijn rookgassen langs de gevel af.

Inzet-houthaarden:

Een inzet-houthaard is bedoeld om te plaatsen in een schouw. 

Ovenhaarden:

Een ovenhaard biedt de sfeer en gezelligheid van een haardvuur, gecombineerd met het gemak van een bakoven.

Panoramische houthaarden:

Een houthaard met een extra breed vuurzicht. Daardoor ontstaat een panorama van vuur.

Speksteen houthaarden:

Speksteen houthaarden houden warmte voor een langere tijd vast en bieden een zachte stralingswarmte.

Tegelhouthaarden:

Tegelhouthaarden zijn grotendeels of gedeeltelijk opgetrokken uit kleisteen en keramische tegels en hebben een unieke uitstraling.