Alle soorten kachels in een handig overzicht

Kachels. Ze bestaan er in talloze uitvoeringen en varianten. Bij het uitzoeken van een kachel spelen meerdere factoren een rol. Smaak bijvoorbeeld. Maar ook de ruimte waar de kachel in komt te staan. En of u een kachel zoekt die sfeer brengt of een toestel dat als een volwaardige warmtebron fungeert. We informeren u graag over de mogelijkheden, al blijft het belangrijk om uw wensen met een specialist te bespreken.

Accumulerende houtkachels:

Accumulerende houtkachels hebben een ongekend rendement. Na enkele uren branden geven ze de rest van de dag warmte af. Daardoor zijn deze milieuvriendelijke kachels een volwaardig alternatief voor een cv-ketel.

Accumulerende gaskachels:

Accumulerende gaskachels zijn dankzij de grote vlammen echte sfeerbrengers die tegelijkertijd een goed rendement bieden. Doordat de geproduceerde warmte verspreid over een langere tijd afgegeven wordt, is het energieverlies minimaal.

Antieke kachels:

Nostalgische sfeerbrengers met veel weelderige elementen. Passen in elke interieur. Naast de echt antieke modellen zijn er tal van imitatie-uitvoeringen op de markt.

Convectiekachels:

Convectiekachels zijn ontwikkeld om koude lucht op te warmen. De koude lucht wordt langs de verbrandingskamer geleid en komt als warme lucht weer naar buiten en warmt een ruimte op.

Haardkachels:

Een kruising tussen een haard en een kachel. Ingebouwde kachel die met de deuren open eruit ziet als een haard. Door de vaak strakke vormgeving een eyecatcher in iedere moderne woning.

Designkachels:

Kachel met een moderne, strakke vormgeving.

Doorkijkkachels:

Kachels die zowel aan de voor- als achterkant een ruit hebben. Hierdoor zijn ze geschikt om midden in ruimtes te plaatsen. Ook wel tunnelkachels genoemd.

Gaskachels:

Deze kachels branden op aardgas, propaan of butaan.

Gesloten gaskachels:

Kachels die de verbrandingslucht meteen van buiten betrekken.

Gesloten houtkachels:

Houtkachels die de verbrandingslucht meteen van buiten betrekken.

Gevelkachels:

Kachels die de rookgassen langs de buitengevel afvoeren.