Sfeer in een handomdraai met een gaskachel

Gaskachels bieden sfeer in een handomdraai. Met een druk op de knop tovert u een knapperend haardvuur tevoorschijn. Zonder dat u zich druk hoeft te maken over het in stand houden van dat vuur. Ze branden namelijk op aardgas, propaan of butaan. Praktisch gemak dus. En door de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren is het vuur in een gaskachel nauwelijks meer te onderscheiden van een houtvuur. Hieronder bieden we u een overzicht van de verschillende soorten gaskachels die er op de markt zijn.

Accumulerende gaskachels:

Een accumulerende gaskachel slaat warmte zeer efficiënt op. Na een paar uur stoken heeft de kachel voldoende warmte om de rest van de dag een ruimte te verwarmen. Door dit hoge rendement zijn ze zeer milieuvriendelijk.

Antieke gaskachels:

De sfeer van vroeger, de kwaliteit van tegenwoordig. Imitatie-uitvoeringen van antieke kachels zijn zowel in een landelijk als modern interieur een passende eyecatcher.

Convectiegaskachels:

Convectiegaskachels hebben een systeem dat koude lucht langs de verbrandingskamer zuigt. De opgewarmde lucht wordt vervolgens weer afgegeven aan de ruimte waar de kachel staat. Zo benut u een sfeervol vuur optimaal.

Doorkijkgaskachels:

Deze kachels – ook wel tunnelkachels genoemd - hebben zowel aan de voor- als achterzijde een ruit. Daardoor kan de kachel centraal in een ruimte worden geplaatst. En dat geeft een verrassend stijlvolle uitstraling aan bijvoorbeeld een woonkamer, lobby of wachtruimte. 

Gesloten gaskachels:

Gesloten gaskachels halen hun aanvoer van zuurstof rechtstreeks uit de buitenlucht. Dat is erg prettig in moderne, goedgeïsoleerde woningen.

Gevelgaskachels:

Gevelgaskachels voeren hun rookgassen langs de gevel af.

Haardgaskachels:

Haardgaskachels hebben een extra brede ruit, waardoor het uitzicht op de vlammen groter is dan bij traditionele kachels.  

Inzetgaskachels:

Deze gaskachels plaatst u in een schouw, zoals een doek in een schilderij. Zo wordt vuur kunst.

Speksteen gaskachels:

Speksteen is een bijzondere steensoort die ontzettend veel warmte vasthoudt. Daardoor geven speksteengaskachels een behaaglijke stralingswarmte af.

Tegelgaskachels:

Gaskachels die grotendeels of gedeeltelijk zijn opgetrokken uit kleisteen en keramische tegels.