Sfeer in huis met een haard of kachel

Een scherpzoete houtgeur. Knetterende vlammen. Een flakkerend lichtspel. Gloeiende houtskolen.  Vuur fascineert ons nog altijd. Het is levende kunst. Tovert een glimlach op onze lippen. Brengt mensen samen. En staat op elke checklist voor een romantische avond. Dat maken kachels en haarden echte sfeermakers. Ze zorgen voor sfeer waardoor een huis een thuis wordt. Waardoor stress verdampt en we even helemaal tot rust komen.

Laat sfeer niet in rook opgaan

Alleen stoken voor de sfeer. Het is slecht voor uw portemonnee en ook onaanvaardbaar aan het worden uit duurzaamheidsoogpunt. Productie en transport van welke brandstof dan ook heeft namelijk een schadelijk effect op het milieu. Daarom komen er steeds meer kachels en haarden op de markt die sfeer en efficiënte warmteafgifte combineren. U produceert er warmte mee die u toch al nodig had en krijgt u er gratis sfeer bij. Moderne warmte-accumulerende kachels hebben een verbrandingsrendement van 75 tot 90 procent en kennen minder warmteverlies dan een cv-installaties doordat ze in bewoonde ruimtes staan.

De invloed van stralingswarmte op uw gezondheid   

Een andere reden om te kiezen voor een haard of kachel die écht warmte afgeeft, is het effect van stralingswarmte. Warmte doet ons bloed stromen en zorgt ervoor dat ons lichaam ontspant. Dat is merkbaar tijdens een zonnebad of stralingswarmtetherapie. Ook uit gezondheidsoogpunt geniet het dus de voorkeur om te kiezen voor een haard of kachel die niet alleen sfeer, maar ook warmte biedt.